Media o nas
-
26 lutego 2021„Laboratorium - Przegląd Ogólnopolski” nr 1/2021Zapraszamy do lektury artykułu „Pobieranie próbek – element działalności laboratoryjnej” autorstwa Tadeusza Matrasa.
-
23 listopada 2020PCA o korzyściach z akredytacji dla branży spożywczej w raporcie FoodFakty.plNa portalu branżowym FoodFakty.pl ukazał się właśnie najnowszy raport „Standardy rodziny GFSI w łańcuchu żywności – przyszłość standardów jakości i wyzwania COVID-19”.
-
12 listopada 2020Artykuł PCA w nowym numerze „Laboratorium - Przegląd Ogólnopolski”Na łamach kwartalnika branżowego „Laboratorium - Przegląd Ogólnopolski” ukazał się artykuł pt. „Akredytacja laboratoriów w nowych uwarunkowaniach” autorstwa Tadeusza Matrasa, Kierownika Biura ds. Akredytacji w PCA. Zapraszamy do lektury!
-
06 lipca 2020Laboratoryjnie.pl – rozmowa z Dyrektor PCAZapraszamy do lektury obszernego wywiadu, którego Dyrektor Lucyna Olborska udzieliła portalowi branżowemu Laboratoryjnie.pl.
-
28 maja 2020„Chemia i Biznes”: Zaufanie potwierdzone akredytacjąW najnowszym numerze dwumiesięcznika branżowego „Chemia i Biznes” o roli i korzyściach wynikających z posiadania akredytacji pisze Anna Kęsik – koordynator w Dziale Akredytacji Badań Chemicznych w PCA. Zapraszamy do lektury!
-
27 lutego 2020"Laboratorium - Przegląd Ogólnopolski": wywiad z Dyrektor PCAW najnowszym numerze kwartalnika branżowego "Laboratorium - Przegląd Ogólnopolski" ukazała się rozmowa z Dyrektor PCA Lucyną Olborską. Zapraszamy do lektury.
-
07 listopada 2019Rozmowa z Dyrektor PCA w Pulsie BiznesuZapraszamy do lektury najnowszego wydania „Pulsu Biznesu”. W dzisiejszym numerze rozmowa z Lucyną Olborską, dyrektor Polskiego Centrum Akredytacji, o rosnącym zainteresowaniu akredytacjami i nowych obszarach działalności PCA.
-
06 listopada 2019Vademecum Przedsiębiorcy – jak akredytacja pomaga w biznesieSeria opublikowana w 2019 roku na łamach „Gazety Małych i Średnich Przedsiębiorstw" stanowi kompendium wiedzy o korzyściach, jakie daje posiadanie akredytacji.
-
24 października 2019Food Service - Konsumenci oczekują bezpiecznej żywnościW najnowszym wydaniu miesięcznika „Food Service" ukazała się wypowiedź dyrektora PCA, Lucyny Olborskiej skierowana do branży HoReCa, nt. bezpieczeństwa żywności w restauracjach i firmach cateringowych.
-
16 września 2019Kierunek Spożywczy – Korzyści z akredytacji w branży spożywczejO korzyściach z akredytacji dla przedsiębiorstw z branży spożywczej.
-
13 sierpnia 2019Polish Market – wywiad z Dyrektor PCAWywiad z Dyrektor Polskiego Centrum Akredytacji, Lucyną Olborską w najnowszym wydaniu magazynu ekonomicznego Polish Market.
-
16 stycznia 2019Podejście procesowe − nowe wyzwanie dla laboratoriówZapraszamy do lektury obszernego materiału przygotowanego przez Hannę Tugi, Kierownika Działu Akredytacji Badań i Certyfikacji Żywności, pt. „Podejście procesowe - nowe wyzwanie dla laboratoriów".