Aktualności
-
24 lipca 2013Komunikaty nr 127,128Komunikat PCA w sprawie wprowadzenia zmian w wymaganiach akredytacyjnych dla jednostek certyfikujących osoby, wynikających z opublikowania normy PN-EN ISO/IEC 17024:2012...
-
24 lipca 2013Komunikaty nr 125,126Komunikat PCA w sprawie wprowadzenia zmian w wymaganiach akredytacyjnych dla jednostek certyfikujących wyroby, wynikających z opublikowania normy PN-EN ISO/IEC 17065:2013...
-
05 lipca 2013Komunikat nr 124Komunikat PCA w sprawie wprowadzenia znowelizowanego dokumentu DAC-06.
-
01 lipca 2013Komunikat nr 123Komunikat w sprawie akredytacji weryfikatorów GHG z uwzględnieniem wymagań akredytacyjnych wynikających z rozporządzenia Komisji (UE) nr 600/2012.
-
28 czerwca 2013Zjazd Inżynierów PolskichW dniach 26-28 czerwca br. odbył się II Światowy Zjazd Inżynierów Polskich.
-
18 czerwca 2013Prezentacja PCA na BiałorusiMiędzynarodowa konferencja z okazji obchodów Światowego Dnia Akredytacji zorganizowana przez BSCA.
-
08 kwietnia 2013Komunikat nr 121Komunikat w sprawie nowelizacji dokumentu DAK-07.
-
19 marca 2013Komunikat nr 120Komunikat w sprawie akredytacji jednostek biorących udział w procesie oceny i weryfikacji stałości właściwości użytkowych wyrobów budowlanych w odniesieniu do Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 305/2011 (CPR).
-
12 marca 2013Komunikat nr 119Komunikat w sprawie akredytacji jednostek inspekcyjnych w Programie Weryfikacji Technologii Środowiskowych (ETV).
-
30 listopada 2012Komunikat nr 116Komunikat nr 116 z dnia 30.11.2012 r. w sprawie akredytacji jednostek certyfikujących wyroby prowadzących certyfikację według Systemu Gwarantowanej Jakości Mięsa QMP.
-
30 listopada 2012Komunikat nr 117Komunikat nr 117 z dnia 30.11.2012 r. w sprawie akredytacji jednostek certyfikujących wyroby prowadzących certyfikację według Systemu Gwarantowanej Jakości Żywności QAFP.
-
30 listopada 2012Komunikat nr 118Komunikat nr 118 z dnia 30.11.2012 r. w sprawie akredytacji jednostek certyfikujących wyroby, prowadzących certyfikację według standardu International Featured Standard IFS Food.