Komunikat nr 307
Informujemy, że dnia 2 września 2019 r. Unia Producentów i Pracodawców Przemysłu Mięsnego opublikowała wydanie 5 standardu System Gwarantowanej Jakości Żywności QAFP – Wymagania dla Systemu QAFP.
Zgodnie z ww. standardem termin osiągnięcia gotowości jednostek certyfikujących do udzielania certyfikacji w odniesieniu do wymagań System Gwarantowanej Jakości Żywności QAFP w tym zeszytów branżowych (Kulinarne mięso wieprzowe, Tuszki, elementy i mięso z kurczaka i indyka oraz Wędliny) ustalono na dzień 1.03.2020 r.
W związku z powyższym, akredytowane i będące w procesie akredytacji jednostki certyfikujące wyroby w obszarze Systemu Gwarantowanej Jakości Żywności QAFP, powinny wdrożyć w swojej działalności wydanie 5 standardu i uzyskać, odpowiednio, uaktualnienie zakresu akredytacji lub akredytację w tym obszarze przed datą końca okresu przejściowego tj. 29.02.2020 r.
Z dniem 13.01.2020 r, wprowadzono do DAC-20 korektę w ww. zakresie.
-
komunikat-nr-307.pdf (plik pdf, 167.63 KB)
komunikat-nr-307.pdf -
dac-20_2.pdf (plik pdf, 221.96 KB)
dac-20_2.pdf -
dacw-01_3_lista_wymagan.pdf (plik pdf, 137.62 KB)
dacw-01_3_lista_wymagan.pdf -
fac-01_32.docx
fac-01_32.docx